A klímakarbantartás fontosságáról röviden

klímakarbantartásA szakemberek mindig hangsúlyozzák, hogy mennyire fontos a klíma karbantartására odafigyelni. Mégis sokan nem tudják, hogy erre pontosan miért is van szükség, és ezért nem is törődnek vele. Nézzük, miért nem szabad elhanyagolni a klímakarbantartást!

A karbantartási műveletek fontos részét képezi a berendezés tisztítása. A készülékekben sajnos nagyon könnyen megtelepszik a penész, aminek spórái működés közben a levegőbe kerülnek, és súlyos légúti panaszokat okoznak. Ennek hosszú távon asztma is lehet a következménye, a kellemetlen, dohos szagról nem is beszélve. A penészen túl a rengeteg por a berendezés hatékonyságát is rontja, ami a helyiség hőmérsékletén és a magasabb villanyszámlán is meg fog látszódni, ráadásul környezetvédelmi szempontból is káros. A klímakarbantartással növelhetjük a berendezés élettartamát is.

Amennyiben kérdése lenne a klímakarbantartással kapcsolatban, illetve időpontot szeretne egyeztetni, keressen minket bizalommal! Ne bagatellizálja el a készülék ápolásának fontosságát!

Hosszabbítsa meg klímája élettartamát profi budapesti klímaszerelés segítségével

klímaszerelésA klímaszerelés nem olyasmi, amit a házi barkácsolás szintjére sorolhatunk. Bizonyos, kisebb munkákkal az ügyes kezűek is megbirkóznak, megszerelik a csapot, megjavítják a zárat, a klímaszerelés azonban olyan dolog, ami szakembert igényel. Egy szakember tudja csak biztosan helyre tenni azt, ami elromlott, és megelőzni a bajt, ő az, aki kívül-belül jól ismeri a légkondicionáló berendezést, tudja, mikor működik tökéletesen, és mikor van vele probléma.

Hajlamosak vagyunk a problémát az utolsó pillanatban megpróbálni megoldani. Tavasszal még senkinek sem jut eszébe bekapcsolni a légkondicionálót, hiszen a hőmérséklet még kellemesen hűs. Ahogyan azonban kúszik felfelé a hőmérő higanyszála és egyre nagyobb a hőség, a klímakapcsoló után nyúlunk. Ilyenkor jön a meglepetés: valami nem stimmel. A klímaszerelőt utolsó pillanatban keresni – ráadásul főszezonban – nem jó taktika.

Aki a fővárosban él, annak van miből választania, ha budapesti klímaszerelésről van szó, hiszen sok cég tevékenykedik ezen a területen. Amennyiben Ön profi szakembereket szeretne megbízni a budapesti klímaszereléssel, forduljon hozzánk bizalommal!

Persze az az ideális, ha a klímatulajdonosnak a lehető legkevesebbszer van szüksége budapesti klímaszerelésre. Ennek érdekében nem árt pár alapvető szabályt betartani a klíma használatával kapcsolatban. Mivel a klíma nem friss levegőt fúj a légtérbe, hanem a meglévőt forgatja, fontos, hogy az a levegő tiszta maradjon. Évente kétszer ajánlott a klíma tisztítása, ami elejét veszi a baktériumok, gombák elszaporodásának. A tisztítás a karbantartás része, ami szintén a szakember dolga. Mi is ezt támogatjuk, hiszen minél jobban odafigyel valaki a karbantartásra, annál kevesebbszer lesz szüksége budapesti klímaszerelésre.

Lépjen velünk kapcsolatba a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén, ha budapesti klímaszerelésre van szüksége! Segítünk, hogy klímáját minél tovább használhassa gond nélkül és biztonságosan!

Klímakarbantartás: a nyár nem a betegség ideje!

KlímakarbantartásA nyár az utazás, a pihenés, a szabadság ideje, amikor az embernek az a dolga, hogy jól érezze magát. Ebbe semmiképpen sem fér bele egy hirtelen jött betegség. Pedig könnyű belefutni egy kellemetlen megfázásba, vagy még rosszabba, ha az ember nem elég körültekintő. Ide vezethet az is, ha nem fordítunk elég figyelmet a klímakarbantartásra.

A klímaberendezésnek szüksége van a rendszeres karbantartásra, ami a tisztítást ugyanúgy magába foglalja, mint annak ellenőrzését, hogy az alkatrészek megfelelően ellátják-e a dolgukat. Jó tudni, hogy a klíma zárt rendszerben működik, ugyanazt a levegőt forgatja a szobában. Ezért, ha a szűrőrendszere és a légtisztító rendszere nem tiszta, szennyezett levegő kerül a légtérbe. A páralecsapódás következtében a klíma belső részein mikroorganizmusok, gombák, baktériumok telepednek meg. A klímakarbantartás során a szakember ezeket eltünteti, mert ha ez nem történik meg, belélegzésük betegségeket okozhat. Nátha, klíma betegségek, gombafertőzés, tüdőgyulladás is van a listán.

Ugye, Ön sem szeretné a nyarat betegen tölteni? Keressen minket klímakarbantartásért megadott elérhetőségeinken!

További oldalaink: Galéria, Kapcsolat