Szivárgásvizsgálat

2015.04.7. | Hírek

Tisztelt hűtőberendezés Tulajdonos!

2008. január 1-től a törvény előírja minden 3 kg hűtőközeg-töltetet (HFC) meghaladó hűtőrendszer esetén a kötelező szivárgásvizsgálat elvégzését. Ezt 3-30 kg hűtőközeg-töltettel rendelkező rendszerek esetén évente, 30-300 kg hűtőközeg-töltet esetén félévente, míg 300 kg-nál nagyobb hűtőközeg-töltet esetén negyedévente kell elvégezni. A környezetvédelmi felügyelők várhatóan komoly ellenőrzéseket fognak végezni, mulasztás esetén pedig jelentős bírságokat szabhatnak ki.
szivárgásvizsgálat elvégzését képesített cégek tehetik meg.
Cégünk rendelkezik a szükséges képesítéssel, melyet a NEMZETI KLÍMAVÉDELMI HATÓSÁG honlapján (http://www.nkvh.kormany.hu) Ön is ellenőrizhet. A hűtőberendezéseket az üzemeltetőnek kell regisztrálnia az NKVH honlapján (http://www.nkvh.kormany.hu). E regisztráció nélkül nem végezhető el a szivárgásvizsgálati tevékenység. Cégünk a szivárgásvizsgálati tevékenységet mindig egyedi árajánlat alapján végzi.
Az ajánlatadáshoz a következő adatokra van szükségünk:

  • hűtőgép típusa, hűtőteljesítménye, hűtőköreinek száma
  • osztott rendszerű hűtőgépnél az elpárologtató egységek száma (pl. klíma beltéri egység)
  • osztott rendszer esetén a hűtőközeg-vezetékek hossza
  • üzemelés helyszíne, címe

Amennyiben a hűtőrendszer karbantartását is cégünkkel kívánja elvégeztetni, jelentős kedvezmények érhetőek el mind a szivárgásvizsgálat, mind a karbantartás díjának tekintetében. Kérem, ha élni kíván ezzel a lehetőséggel, ezt is jelezze felénk az árajánlat kérésekor.

Hűtőkörök kötelező regisztrációja Hűtőkörök regisztrációs kötelezettségei a berendezések tulajdonosát terhelik. Erre vonatkozó kötelezettség nem hárítható át másik félre a hatályos törvények értelmében,sem a szerviz partnerre,sem az üzemeltetőre. A regisztrálást az alábbi honlapon lehet megtenni: http://www.nkvh.kormany.hu FIGYELEM! Nem berendezést kell regisztrálni,hanem hűtőköröket. Ha egy adott berendezés pl.4 hűtőkörből áll akkor 4-szer kell felvinni önálló hűtőkörként!!! A regisztráció egyszerű feladat, de az ezt támogató segédletet itt lehet letölteni:http://www.nkvh.kormany.hu/segedlet/segedlet.pdf Figyelem! Regisztráció nélkül semmiféle szerviz tevékenység,szivárgásvizsgálat nem végezhető el. A hatóságok számára szükséges jegyzőkönyveket ez az adatbázis fogja tárolni ezentúl és bármely illetékes szerv, úgymint a tulajdonos,üzemeltető, szervizpartner számára elérhetőek lesznek. Javasoljuk mielőbb regisztrálják berendezéseiket !!!


Elérhetõségek
Telefon:+3620 9-240-112
+361 794-7302
E-mail:horvath.tamas@horvathklima.hu