Mit érdemes tudni a legionelláról?

2016.06.6. | Hírek

klímaberendezések hasznos kiegészítői a mindennapoknak: hűsítenek, frissítenek nagy melegben, de fűteni is tudunk velük, ha úgy adódik. Megfelelő karbantartás hiányában azonban az elhanyagolt klíma az életünkre is törhet.

A rendszeres tisztítással és fertőtlenítéssel megelőzhető az egészségre káros gombák, por, allergén anyagok és atkák megtelepedése, elszaporodása. Ezek a gombák a párás helyeken könnyen gyökeret vernek, spóráik pedig a légkondicionáló levegőjével együtt a hűteni kívánt helyiség légterébe, onnan pedig a tüdőbe jutnak.

A legionella az egyik legismertebb és legveszélyesebb betegség, melyet az elhanyagolt légkondicionáló idézhet elő az emberi tüdőben. A legionella, vagy más néven légiós betegség egy bakteriális fertőzés, ami a tüdőgyulladás és a Pontiac láz tüneteit produkálja: láz, fejfájás, végtagfájdalom, köhögés, hasmenés. Nem mindig jár súlyos tünetekkel, az esetek többségében enyhe lefolyású. Ellenszere a megelőzéshez nincs, ezért kiemelten fontos a légkondicionálók rendszeres ellenőrzése.

Keressen minket bizalommal, ha klímáról van szó, és óvja egészségét profi szakértők segítségével!


Elérhetõségek
Telefon:+3620 9-240-112
+361 794-7302
E-mail:horvath.tamas@horvathklima.hu